Ekenäs 475-års jubileumsbroschyr

21.05.2021 kl. 12:58
Nu har Föreningen Gamla stan i Ekenäs fått sin Ekenäs 475-års jubileumsbroschyr! Föreningen vill på detta sätt uppmärksamma en av Finlands äldsta städer, grundad redan 1546 av kung Gustav Wasa.

Nu har Föreningen Gamla stan i Ekenäs fått sin Ekenäs 475-års jubileumsbroschyr! Föreningen vill på detta sätt uppmärksamma en av Finlands äldsta städer, grundad redan 1546 av kung Gustav Wasa. Gamla stan är en verklig kulturhistorisk pärla och ett lockande besöksmål för turister som kommer till staden Raseborg. 

Broschyren har tryckts i en upplaga på 5000 exemplar, 1500 svenska och 3500 finska. Broschyren berättar om Gamla stan i Ekenäs i text och bild under olika årstider. Här hittar man tips om vad man kan sysselsätta sig med och uppleva, här finns också information om var man kan äta, sova, om sevärdheter, minnesmärken, parker och också om serviceutbudet i stadsdelen. En karta finns också liksom information om hur man hittar hit och hur man tar sig hit. Vi hoppas att broschyren skall locka många besökare som vill upptäcka en unik historisk miljö.

Texten är skriven av Paula Ilvetsalo och översatt till svenska av Maryelle Lindholm. För layouten svarar Peter Bange. Fotografierna har tagits av Vidar Lindqvist, Henry Lindqvist, Christian Gröndahl, Viveca Blomberg m.fl. Broschyren är tryckt på tryckeriet Paino Kaarina. 

Föreningen riktar ett varmt tack till sponsorer och övriga som gjort det möjligt att publicera broschyren.

Med hopp om en livlig och glad sommar!