Julgranen tändes i Gamla Stan

Evenemanget samlade både unga och gamla för att se vår vackra julgran tändas på Basatorget.
18.11.2021 kl. 17:14

Den stora Pumpajakten blev en stor framgång!!

Föreningen Gamla stan i Ekenäs r.f. arrangerade fredagen den 28.10 igen den populära Pumpajakten, en favorit i repris.
03.11.2021 kl. 13:24

Den Stora pumpajakten

Den mycket populära Stora pumpajakten går av stapeln igen den 29.10. kl. 17-20:00 i Ekenäs gamla stan. Start och mål på Basatorget. Alla är hjärtligt välkomna.
17.10.2021 kl. 09:49

Ekenäs - en pärla

Gamla stan i Ekenäs med sina charmiga trähus har under årens lopp formats där land möter hav.  Staden grundades år 1546 av den svenska kungen Gustav Vasa. De äldsta husen är från 1700- och 1800- talet. Gatunätet har anor från 1500-talet. Dagens stress försvinner då man vandrar längs de smala gatorna i en underbart pittoresk miljö. För turister från andra orter är ett besök i den svenskspråkiga kulturmiljön Gamla stan som att stiga in i en annan tidsålder - eller som att göra en resa utomlands. 

I dag är Ekenäs en trivsam småstad där allt finns på ett kort avstånd och i butiker och restauranger får man uppleva personlig och vänlig betjäning. Sommartid sjuder det av liv i Stallörsparken, på terrasser, torg, restauranger och cafeér.  Men också andra årstider är Ekenäs värt ett besök. Våren prunkar med blommande äppelträd, färggranna rabatter och gröna gräsmattor. Färgprakten under soliga höstdagar går inte att beskriva, den måste upplevas. Och vintervita dagar är Gamla stan som ett julkort från förr. Här finns den riktiga, äkta julstämningen.

Bekanta dig med staden till fots, med cykel eller hyr kanske en kanot och se staden från havet. Och avståndet till Helsingfors och Åbo är endast ca 100 km!

Välkommen till idyllen!

Föreningen Gamla stan i Ekenäs rf.

EKENÄS TAMMISAARI